Kärlbehandling med YAG Laser

Behandlar kärl på benen såsom "spindelvener", åderbrock och andra hudproblem. Kräver ingen konvalescens utan man kan direkt efter behandling återgå till arbete eller andra sociala aktiviteter.

Laserljuset passerar hudytan och blodkärlen dras samman av den värme som bildas av laserljuset. Laserbehandlingen känns som varma snärtar i huden och du behöver ingen bedövning. Det blir inget sår på huden och du kan bada och sola efteråt. Som regel tar det någon månad innan man ser att kärlen har försvunnit och under tiden kan det bli en rodnad eller gulbrun strimma längs kärlet.

Eftersom laserljuset kan skada ögonen är det viktigt att både du och vi använder speciella skyddsglasögon vid behandlingen. Några andra risker med behandlingen har man hittills inte funnit.

Man måste räkna med 2-4 behandlingar med 8-12 veckors mellanrum. För optimala resultat rekommenderar vi användning av stödstrumpa efter behandling. Ingen träning eller massage i 3 dagar efter behandlingen.

Vad som är bäst för Dig får du råd om i samband med Din konsultation och behandling hos oss.

Vi genomför inga laserbehandlingar på gravida/ammande kvinnor eller personer som behandlas med medicin som medför överkänslighet mot ljus.

Andra behandlingar