Plasma IQ
Plasma IQ

Plasma IQ är en revolutionerande apparat som idag är det mest effektiva alternativet för exempelvis ögonlockslyft utan kirurgi, påsar under ögonen, bristningar, ärr eller rökrynkor.

Vad gör Plasma?

Plasmastrålen skapar en kontrollerad brännskada i huden och en mikrokanal i hudlagret. Det leder till att överskottsvätska ångas ut ur huden och en omedelbar åtstramning sker. Det ytliga såret stimulerar kollagenproduktionen och hudens självläkningsprocess, vilket ger ytterligare åtstramning efter behandling.

Vi genomför inga laserbehandlingar på gravida/ammande kvinnor eller personer som behandlas med medicin som medför överkänslighet mot ljus.

 

Hur fungerar Plasma IQ?

Plasma, vilket förenklat kan förklaras som en gas av laddade partiklar, joner och elektroner, genereras mellan toppen på enhetens spets och patientens hud tack vare en liten kurva. Den i sin tur skapar, under kontrollerade former, en gniststråle som gör en kontrahering av huden och eliminerar överflödig hud. Behandlingen är selektiv och orsakar ingen skada på omgivande vävnad. Under behandlingen så är Plasmapennan inte ansluten med någon sladd vilket gör att behandlingen kan göras på de patienter som det i normala fall inte är lämpligt att behandla med likström.Läkningsprocessen

Direkt efter behandling syns små brunaktiga prickar tydligt, viss rodnad och svullnad kan uppstå. Andra dagen ökar svullnaden något. På den tredje dagen är svullnaden i princip borta och behandlat område är torrt och prickarna tydliga. På 5–7 dagen är huden fin igen med en lätt rodnad. Huden kan kännas torr och öm 1–3 veckor. Behandlat områden ska skyddas från solljus under de första 8–12 veckorna.

 

Andra behandlingar