Fraktionerad CO2 laserpeeling
Laserslipning

Genom Superpulsad CO2-laser kan vi förbättra sådant som vanlig behandling inte kan komma åt med ett väldigt bra resultat. Djupa och grova rynkor, ärr efter akne som gjort huden grov och pigmentfläckar är vanliga områden för denna form av behandling.

Vi genomför inga laserbehandlingar på gravida/ammande kvinnor eller personer som behandlas med medicin som medför överkänslighet mot ljus.


Rynkor i ansiktet

Hud med djupa skarpa rynkor som t.ex. på ovanläppen eller runt ögonen kräver oftast laserslipning för att få ett bra resultat. Med laserns intensiva pulserande ljus förångas vattnet i de ytliga hudcellerna utan att de underliggande cellerna skadas. På så sätt kan man, lager för lager, slipa sig ner till den nivå i huden där nybildningen av hudceller sker.

Det slipade området ska hållas fuktigt under den första veckan efter behandlingen, då du även måste hålla dig hemma. Efter en vecka till tio dagar har det bildats en ny fräsch och betydligt slätare hud. Till en början är den nya huden röd men bleknar inom loppet av några veckor. Efter tre månader kan man som regel börja sola försiktigt igen.

Akneärr

Ärr efter akne ger huden en grov struktur. Genom att slipa huden med laser kan ärren jämnas ut. Utstansade ärr avlägsnas kirurgiskt. Resultatet blir att groparna blir grundare och kanterna jämnare så att ljuset reflekteras bättre. Det ger huden ett friskare utseende.


Pigment och åldersfläckar

Dessa kan behandlas med laser. Under lokalbedövning slipas pigmentförändringarna bort.


Födelsemärken

Bruna födelsemärken så kallade naevus bör man operera bort. Detta för att man skall vara säker på att hela förändringen tagits bort och om önskvärt kunna ställa en diagnos. Med god kirurgisk teknik kan ärren bli minimala.

Andra behandlingar