DR.BACK MICRONEEDLING
Microneedling är en revolutionerande medicinsk produkt. Även om konceptet är enkelt, är resultaten anmärkningsvärda. Resultaten kan på många sätt jämställas med fraktionerad laserbehandling. Användningsområdet är brett och behandlingarna effektiva och säkra med få eller inga sidoeffekter. Behandlingarna består av en serie klinikbehandlingar. Vi rekommenderar 5 behandlingar för bästa resultat.

Behandlingsteknologin

Mekanismen består av smärtfri piercing av vävnaden med hjälp av extremt tunna nålar (endast 0,5 mm) av rostfritt stål. När dessa nålar penetrerar vävnaden skapas tusentals microkanaler som stimulerar vävnaden till reparation samtidigt som naturliga tillväxtfaktorer frigörs och ger ökad tillväxt av collagen.

Behandlingsindikationer
Microneedling är lämplig på en rad indikationer:

  • Rynkreducering (Collagen dermal stimulering)

  • Solskadad hud

  • Skin tightening (vävnadsuppstramning/fasthet)

  • Ärrbehandling/akne, operation eller skador

  • Pigmentbehandlingar

  • Torr/känslig hud

Klinikbehandling

Klinikbehandlingen görs i kur om 5 behandlingar som upprepas med 2-4 veckors intervaller. Varje behandling tar 1-1½ timme. Först rengörs huden noga. Sedan penslar vi på en AHA-syra för att exfoliera huden. Därefter tvättar vi bort syran och smörjer in med en bedövningskräm som får sitta i 20 minuter. Tillsammans med ett sterilt klinikverktyg för microneedling och ett speciellt serum, rullas detta över huden, utan tryck, i ett visst mönster tills hela huden är jämnt behandlad. Behandlingen känns olika beroende på vilken känslighet du har. Efter behandlingen läggs en speciell mask/serum anpassad efter hudtyp.Vi rekommenderar speciella krämer för hemmabruk mellan behandlingarna, både dag och nattkräm. Direkt sol bör undvikas under minst en vecka och det är mycket viktigt att använda solskydd efter behandlingen för att undvika sidoeffekter som pigmentering. Direkt efter syns ofta en rodnad som sitter i upp till 1 dygn. Vid tunnare hud eller vid mycket kärl kan huden blöda lätt, vilket upphör i princip omedelbart efter avslutad rollning.

Per behandling 2.200 :-   Kur: 5 gånger 10 000:-
Andra behandlingar